Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Πατρα-Βελβιτσι-1ο καταφυγιο-Πρασουδι-Αιολικο-Πιτιτσα-Πατρα (διαδρομη βουνού)


Άλλη μία όμορφη διαδρομή με αρκετά υψομετρικά και μαγευτικά τοπία.
Προορισμός το οροπέδιο του Πρασουδίου στο Παναχαικo.
 H ανάβαση γίνεται από το Βελβίτσι (στο γήπεδο του Τόφαλου στρίβουμε προς περιμετρικη και συνεχίζουμε όλο ευθεία το δρόμο μέχρι τον οικισμό του Βελβιτσίου). Στην εκκλησία του οικισμού έχει και βρύση για να εφοδιαστούμε νερό.
 Μέχρι τα 1000 μέτρα η ανάβαση αποτελείται
από μεγάλα κομμάτια χωρίς στροφές πράγμα που σημαίνει μεγάλη κλίση. Το τερραίν είναι πετρώδες εως πολύ πετρώδες. Από τα 1100 μέτρα και μετά φτάνουμε στο ,ας το πούμε, 1ο οροπέδιο του Παναχαικού κάτω από το καταφύγιο. Εδώ έχουμε κάποια κομμάτια ίσωμα και κατηφόρα αλλά "ισοσκελίζονται" από κάποια αρκετά απότομα ανηφορικά γεμάτα φυτεμένες πέτρες. Από τα 1100 μέτρα μέχρι και τα 1400-1450 του 1ου καταφυγίου στο Ψάρθι  έχει λίγη κούραση.

Από το 1ο καταφύγιο μέχρι το οροπέδιο στο Πρασουδι και το 2ο καταφύγιο  η υψομετρική διαφορά είναι περίπου 350 μέτρα. Ο δρόμος ευτυχώς ανεβαίνει με κορδέλες εκτός από τα τελευταία μέτρα πριν το εντυπωσιακο οροπέδιο που είναι μακρόσυρτες ανηφορικά με τις πέτρες να μοιάζουν με σκαλιά.
Όταν τελειώσει το κομμάτι αυτό ξεδιπλώνεται απότομα μπροστά σου το πανέμορφο οροπέδιο του Πρασουδίου που ανάλογα την εποχή μεταμορφώνεται από ολότελα Πράσινο εώς ολότελα λευκό. Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες και από τις 2 εποχές.

Για την ίδια διαδρομή μέχρι το Πρασούδι (ανάβαση) αλλά με κατάβαση από την πίσω πλευρά του βουνού αντί για το Αιολικό κάντε κλίκ εδώ: Πατρα-Βελβιτσι-Πρασουδι-Κεφαλοβρυσο-Γλαυκος- Πατρα

Στοιχεία διαδρομής

Απόσταση: 68χλμ
Υψομετρική διαφορά: 2100μ


Πληροφορίες για τη διαδρομή:
 http://www.mapmyride.com/routes/view/42219194

Αρχείο kml :
https://drive.google.com/file/d/0B1DWu_QMFa5YQlpCb1AyQ1E1UHc/edit?usp=sharing






Ακολουθούν φωτογραφίες της διαδρομής απο όλες τις εποχές













































0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.