Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Πάτρα- Σαννατόριο- Ψάρθι- Πρασούδι- Βουνόπυργος- Οβρυόκαμπος- Οικισμοί Σουλίου- Πάτρα


                                
Mία αρκετά απαιτητική διάσχιση του Παναχαικού όρους. Ανεβαίνουμε από τη δυτική πλευρά περνώντας από το Σανατόριο στη Ζάστοβα με κατεύθυνση προς το καταφύγιο στο Ψάρθι. Μετά το Ψάρθι συνεχίζουμε την αδιάκοπη ανάβαση μέχρι το οροπέδιο Πρασουδίου όπου είναι και το ανώτερο σημείο που φτάνουμε (1790μ).

Στο Πρασούδι παίρνουμε το δρόμο που κατεβαίνει προς Βουνόπυργο και μπαίνουμε πλέον στην ανατολική πλευρά του βουνού έχοντας ως θέα το Αίγιο. τον Κλοκό  και τον Κορινθιακό κόλπο.
Στο ύψος της περιοχής του Βουνόπυργου (περίπου 1000μ) σταματάμε την κατάβαση και κατευθυνόμαστε νότια προς Οβρυόκαμπο μέσα από μικρά ελατοδάση και ανάβαση περίπου 300μ  Μετά από λίγο φτάνουμε στον Οβρυόκαμπο και έχουμε πλέον θέα τον Ερύμανθο.

  Διασχίζουμε τον Οβρυόκαμπο και στρεφόμαστε δυτικά προς τον οικισμό της Πηγής ή αλλιώς Ζουμπάτα.

Λίγο πριν τα πρώτα σπίτια του οικισμού στρίβουμε δεξιά (προς βορρά) ξεκινώντας νέο ανηφορικό κομμάτι (+100μ) που θα μας βγάλει στο Άνω Σούλι (έναν από τους πολλούς οικισμούς του διασκορπισμένου ευρύτερου χωριού/περιοχής του Σουλίου.   Από το Άνω Σούλι και μετά η κατάβαση είναι πλέον διαρκής (με ελάχιστα σπαμπανεβάσματα)

Συνεχίζουμε βόρεια λοιπόν  περνώντας από άλλους δύο οικισμούς του Σουλίου, τα Μιντζαίικα και την Αγία Παρασκευή έχοντας πλέον στα δεξιά μας τις πλαγιές του Παναχαικού και αριστερά το φαράγγι του Γλαύκου.

Απόσταση: 73χλμ

Μέγιστο υψόμετρο: 1790μ (Πρασούδι)

Υψομετρικά:  2437μ

Αρχείο kml και χάρτης: https://drive.google.com/file/d/0B1DWu_QMFa5YSEd4ZzBjZTkySFE/edit?usp=sharing

Η διαδρομή στο mapmyride: http://www.mapmyride.com/routes/view/525113974



Τα παρακάτω print screen δείχνουν μια γενική επισκόπηση της διαδρομής (1κ2) , την ανάβαση μέχρι το Πρασούδι (3 ,4, 5 ) και όλες οι υπόλοιπες την  κατάβαση από Πρασούδι στο Βουνόπυργο , το πέρασμα στον Οβριόκαμπο, τη διάσχιση μέχρι την Πηγή και το τελικό κομμάτι μέσα από τους οικισμούς του Σουλίου με το φαράγγι του Γλαύκου στα αριστερά μας.

Οι 2 τελευταίες απεικονίζουν το προφίλ ανύψωσης όλης της διαδρομής όπως το εμφανίζει το google earth.


                                                                               1.

2.


3.
                                                                         





                                                                               4.













Προφίλ ανύψωσης






1 σχόλιο:

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.