Καλώς ήλθατε στο koliri84





Ένα μπλογκ με άξονα το ποδήλατο

Πρόσφατα δημιούργησα και μια πιο λειτουργική έκδοση: koliri84.weebly.com (alternative address)

Contact: takstef@yahoo.com

Βressanone-Trento (10η μέρα)

Προτελευταία μέρα!

Διαδρομή: Bressanone-Trento
Aπόσταση: 110χλμ

η διαδρομή στο google maps: http://goo.gl/maps/DpYqz

Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

(η διαδρομή που παραθέτω παραπάνω ακολουθεί τον παλιό δρόμο ss12 καθώς οι ποδηλατόδρομοι που ακολουθούσα δεν απεικονιζονται στο χαρτη.  Η απόσταση είναι σχεδόν η ίδια.)


Συνέχεια προς το νότο λοιπόν. Έκανα λίγα χιλιόμετρα χθές και σήμερα προβλέπονται άλλα 110 περίπου μέχρι το Τρεντο αφού η επόμενη πόλη που θα μπορούσα να σταμάτησω είναι η Βερόνα (+100χλμ).

Από τα σύνορα με την Αυστρία μέχρι και το Τρέντο κινούμαι σχεδόν αποκλειστικά σε ποδηλατόδρομο. Viva Italia!
 Ξεκινώ λοιπόν από το Bressanone μπαίνω στον ποδηλατόδρομο που πηγαίνει παράλληλα με το ποτάμι μέσα σε μια όμορφη κοιλάδα και κατηφορίζω. Ευτυχώς δεν έχει νοτιά σήμερα και το απολαμβάνω.
 Σε λίγο φτάνω στο Μπολζάνο, την ποδηλατική πρωτεύουσα της Ιταλίας. Παντού ποδηλατόδρομοι και πολλοί πολλοί κουρσάδες καθώς και οικογένειες με τα κουτσούβελα.  Το κύριο μονοπάτι που ακολουθούν οι πολλοί καθώς και εγώ ήταν αυτό που πηγαίνει νότια προς Τρέντο.
 Στην ουσία ο ποδηλατόδρομος είναι χτισμένος στην κορυφή ενός αναχώματος που πηγαίνει παράλληλα με το ποτάμι και προστατεύει τις καλλιέργειες από τις πλημμύρες.
 Έξυπνο, πρακτικό και πολύ συνηθισμένο και στην Ολλανδία. Απλά μετά από λίγο γίνεται μονότονο.
  Ποδηλατώ μέσα στην κοιλάδα η οποία είναι γεμάτη αμπέλια και η οποία είναι κλεισμένη από  αριστερά και δεξιά με βουνά.  Στο δρόμο βρίσκεις και καφετέριες-εστιατόρια προορισμένα να εξυπηρετούν τους ποδηλάτες.

Το όμορφο σκηνικό συνεχίζεται μονότονα μέχρι το Τρέντο.


















































Και τέλος:
11η μέρα Τρέντο-Βενετία = 182χλμ





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιό σας

Πρόσφατα

Recent Posts Widget

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πνευματικά δικαιώματα

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος διαδικτυακού τόπου με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη, σύμφωνα με την κείμενη Ελληνική νομοθεσία σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία, όπως ισχύει κάθε φορά.